Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 29 april 2008

Blåbärspaj


Blåbärspaj é ju så himla gott, och speciellt när det é en smulpaj.
Smälter på tungan och passar ju så bra för alla tillfällen:)






125 gram smör (Gärna Bakmilda)
3 dl vetemjöl
1 dl socker
4 dl blåbär 



Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i blåbären och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl. Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Elströms vaniljsås passar perfekt, om man inte har tid för en egen:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar