INGREDIENSER
(4-5 portioner)
4-6 fläskkotletter
smör eller olja
1-2 tsk arrowrot
2 tsk grönpeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl matlagningsgrädde (eller
turkisk yoghurt)
1 tsk lantbuljongpulver
grönsallad
rårivna grönsaker (t.ex. 3 morötter och 1 kålrabbi)
1 pkt fryst broccoli eller en färsk broccolibukett (ca 250 g)
kokt potatis
SÅ GÖR DU:
1. Bryn kotletterna snabbt på bägge sidor i smör eller olja i en stekpanna, låt sedan eftersteka i ugnen på 200 grader eller under lock i stekpannan i ungefär tio minuter. 2. Gör såsen. Red av skyn från kotletterna med arrowrot. Smula i torkad grönpeppar eller mosa inlagd. Salta och smaksätt med lite lantbuljongpulver allt efter smak, slå i matlagningsgrädden. 3. Servera med grönsallad, rårivna grönsaker, ångkokt broccoli och kokt skalpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar