Do You like Food? Follow this blog:

fredag 9 maj 2008

Grillade fläskkotletter med grönpepparsås

INGREDIENSER 

(4-5 portioner) 
4-6 fläskkotletter 
smör eller olja 
1-2 tsk arrowrot 
2 tsk grönpeppar 
1/2 tsk salt 
1/2 dl matlagningsgrädde (eller 
turkisk yoghurt) 
1 tsk lantbuljongpulver 
grönsallad 
rårivna grönsaker (t.ex. 3 morötter och 1 kålrabbi) 
1 pkt fryst broccoli eller en färsk broccolibukett (ca 250 g) 
kokt potatis 



SÅ GÖR DU:

1. Bryn kotletterna snabbt på bägge sidor i smör eller olja i en stekpanna, låt sedan eftersteka i ugnen på 200 grader eller under lock i stekpannan i ungefär tio minuter. 2. Gör såsen. Red av skyn från kotletterna med arrowrot. Smula i torkad grönpeppar eller mosa inlagd. Salta och smaksätt med lite lantbuljongpulver allt efter smak, slå i matlagningsgrädden. 3. Servera med grönsallad, rårivna grönsaker, ångkokt broccoli och kokt skalpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar