INGREDIENSER
(4 portioner)
400 g grytbitar av fläskkött, finstrimlade
1 1/2 msk rapsolja
salt
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, grovhackad
2 msk vetemjöl
1 tsk curry
2 dl vatten
1 1/2 dl ananasspad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk paprikapulver
svartpeppar, grovmald
1 burk ananasringar (cirka 5 stycken)
4 dl ris, parboiled
SÅ GÖR DU:
1.. Bryn köttet i omgångar i oljan. 2. Salta köttbitarna och bryn därefter med lök och paprika. Pudra över mjöl och curry och späd sedan med vatten och ananasspad. 3. Blanda i vitlök, köttbuljong och soja och smaka av med kryddorna. 4. Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka tio minuter. 5. Skär ananasskivorna i bitar och lägg dem i grytan. Servera med parboiled ris och Fredriks grönsallad.
Fredriks grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar