Do You like Food? Follow this blog:

söndag 11 maj 2008

Söderhavsgryta

INGREDIENSER 

(4 portioner) 
400 g grytbitar av fläskkött, finstrimlade 
1 1/2 msk rapsolja 
salt 
1 gul lök, finhackad 
1 röd paprika, grovhackad 
2 msk vetemjöl 
1 tsk curry 
2 dl vatten 
1 1/2 dl ananasspad 
1 vitlöksklyfta, pressad 
1 köttbuljongtärning 
1 tsk kinesisk soja 
1/2 tsk paprikapulver 
svartpeppar, grovmald 
1 burk ananasringar (cirka 5 stycken) 
4 dl ris, parboiled 



SÅ GÖR DU: 

1.. Bryn köttet i omgångar i oljan. 2. Salta köttbitarna och bryn därefter med lök och paprika. Pudra över mjöl och curry och späd sedan med vatten och ananasspad. 3. Blanda i vitlök, köttbuljong och soja och smaka av med kryddorna. 4. Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka tio minuter. 5. Skär ananasskivorna i bitar och lägg dem i grytan. Servera med parboiled ris och Fredriks grönsallad. 
Fredriks grönsallad 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar