Do You like Food? Follow this blog:

måndag 30 juni 2008

Aprikossufflé

4-5 portioner


Ugnstemperatur 150º


ca 1 timme


Ingredienser


200 g aprikoser, torkade syrliga eller 250 g söta
2 dl vatten

1-1½ dl socker

1 banan

5 äggvitor


    

Tillagning

Sätt på ugnen. Koka aprikoserna i vattnet 5-10 min. Häll av spadet. Hacka dem fint tillsammans med sockret eller finfördela dem med sockret i matberedare eller mixer.Tag den mindre sockermängden om aprikoserna är söta, den större sockermängden och banan om de är syrliga.

Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner fruktmoset, lite i taget. Blanda ev i mandel. Häll smeten i en väl smord, ugnssäker hög form med raka kanter.

Grädda i nedre delen av ugnen tills sufflén höjt sig och fått färg, 30-35 min. Öppna inte ugnsluckan under de första 20 minuterna. Servera sufflén nygräddad. Den sjunker snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar