10 port
Förberedelsetid: 25 min
Färdigt på: 3 tim 25 min
Ingredienser
300 g jordgubbar, finmixade
150 g italiensk maräng
350 g löst vispad grädde
0.5 dl kokos
Italiensk maräng:
300 g strösocker
100 g vatten
150 g äggvita
30 g strösocker
Gör så här
1. Italiensk maräng: Koka upp den första mängden socker med vattnet till 120-125 grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader.
2. Vispa äggvita och socker hårt i en matberedare eller med en elvisp.
3. Ställ in vispen på lägsta växel och häll ner den kokande sockerlagen i en stråle.
4. Vispa därefter snabbt i någon minut och låt sedan gå på låg växel igen tills marängen blir kall.
5. Mixa jordgubbarna och blanda dem med den italienska marängen. Vispa grädden löst och blanda ner den. Frys glassmeten i önskad form.
6. Rosta kokos i en torr stekpanna och servera till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar