Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 4 juni 2008

Äpplesorbet med Calvados

6 portioner 

Ingredienser
750 g skalade, urkärnade äpplen
4 1/2 dl vatten
skal och saft av 1 citron
2 dl Strösocker
1 äggvita
2-3 msk calvados

Garnering
chokladbit


1. Klyfta och koka äpplena i 2 dl av vattnet under lock tills de är mjuka. Låt svalna. Mixa eller passera dem. Tillsätt citronsaft och -skal.

2. Koka resten av vattnet med sockret till en simmig lag. Låt kallna.

3. Blanda lagen med moset och häll i en form som ställs i frysen i ca 3 timmar. Massan skall bli halvfryst.

4. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggvitan, litet i sänder, i den halvfrysta massa. Täck över och ställ åter i frysen. Låt stå i 2 timmar.

5. Vispa i calvadosen i den frysta massan. Täck över äpplesorbeten och ställ åter i frysen. Låt stå i minst 5 timmar.

6. Tag ut äpplesorbetet och ställ i kylskåp 10 minuter före servering. Skeda upp i portionsskålar och garnera med en chokladbit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar