Do You like Food? Follow this blog:

söndag 22 juni 2008

Saftig sockerkaka

1 st


Ugnstemperatur 175º


Ingredienser

50 g margarin eller

smör

1 1/4 dl mjölk

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

SMAKSÄTTNING:

2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker
rivet skal av 1½ citron eller apelsin


    

Tillagning

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet och ev smaksättning. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.

Grädda genast i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

Marmorerad kaka: Gör sockerkakssmeten med vaniljsocker. Häll 2/3 av smeten i smord och bröad form. Blanda 2 msk kakao och 1 msk vatten i resten av smeten. Ringla ner den mörka smeten i den ljusa. Grädda som ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar