Ger 12 Bröd
25 g Jäst |
3 dl Vatten |
1 tsk Salt |
3 dl Grahamsmjöl |
4 dl Vetemjöl |
BASILIKAOLJA |
---|
1/2 dl Basilika; finhackad |
Vitlöksklyftor; 1-2 pressade |
1/2 dl Olivolja |
2 små nypor Salt Finfördela jästen i en bunke. Värm vattnet till 37ø. Häll vattnet över |
jästen och rör om tills det löst sig. Tillsätt salt, grahamsmjöl och
det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Strö över
mjöl och låt jäsa ca 30 minuter under duk. Ta upp degen på mjölat
bakbord och knåda den väl. Rulla smala längder, skär 15 cm långa
bitar och gör en knut. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och
låt jäsa ca 30 min. Grädda sedan mitt i ugnen ca 12 min. Blanda under
tiden ihop basilikaoljan och pensla med den direkt efter gräddningen.
Servera bröden nygräddade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar