Do You like Food? Follow this blog:

söndag 13 juli 2008

Basilikabröd

Ger 12 Bröd

25 g Jäst 
3 dl Vatten
1 tsk Salt 
3 dl Grahamsmjöl 
4 dl Vetemjöl 

BASILIKAOLJA

1/2 dl Basilika; finhackad
Vitlöksklyftor; 1-2 pressade 
1/2 dl Olivolja 
2 små nypor Salt

 
Finfördela jästen i en bunke. Värm vattnet till 37ø. Häll vattnet över

jästen och rör om tills det löst sig. Tillsätt salt, grahamsmjöl och
det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Strö över
mjöl och låt jäsa ca 30 minuter under duk. Ta upp degen på mjölat
bakbord och knåda den väl. Rulla smala längder, skär 15 cm långa
bitar och gör en knut. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och
låt jäsa ca 30 min. Grädda sedan mitt i ugnen ca 12 min. Blanda under
tiden ihop basilikaoljan och pensla med den direkt efter gräddningen.
Servera bröden nygräddade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar