Do You like Food? Follow this blog:

söndag 6 juli 2008

Fin Chokladkaka

en kaka som får suget efter nått sött o lätt att pirra i magen

3 st ägg
2 dl råsocker
1 dl dinkelmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g mager kesella 
smör och dinkelflingor till formen 
yoghurt, honung och rivet limeskal







Gör så här

1 Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ihop med äggsmeten och rör ned kesella.

2 Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm
i diameter.

3 Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

4 Låt svalna och servera med lite naturell yoghurt smaksatt med
honung och rivet skal av lime.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar