Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 16 juli 2008

Glutenfri Äppelkaka

6 pers


Ingredienser

180 g fin glutenfri mjölblandning
1 tsk Fiberhusk
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör eller margarin
2 st ägg
1 dl filmjölk eller mjölk
2 st syrliga äpplen
1/2 dl socker
2 tsk malen kanel
30 g smör eller margarin till formen
2 dl riven kokos


Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla torra ingredienser i matberedaren. Skär matfettet i små tärningar och lägg i dem. Starta maskinen och låt den gå tills allt är väl blandat.

2. Tillsätt äggen och låt maskinen gå tills blandningen har blivit en slät smet. Häll ner fil eller mjölk genom matarröret mot slutet av bearbetningen.

3. Smörj en rund bakform som rymmer cirka 1 1/2 liter med smöret. Strö formen med kokos och klicka sedan ner smeten i formen.

4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en plastpåse. Strö i socker och kanel och ruska om påsen så att äpplena blir täckta av blandningen. Stick ner äppelklyftorna i smeten.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Låt kakan kallna en stund i formen innan den stjälps upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar