Vart i vår sommarstuga, och där finns så många körsbärsträd. (iofs andra träd med, men de hör inte hit)
Jag gillar körsbär. och tror inte jag é den ända som gör det. Eller?
Som saft, sylt, kräm eller bara sitta uppe i ett träd och stoppa dem direkt i munnen.
Men här kommer ett mycket enkelt recept på sylt/marmelad.
Detta behövs:
1 kg körsbär
1 kg syltsocker
½ dl vatten
Börja med att tvätta bären och kärna ur dem.
Blanda fruktköttet, socker och vatten i en gryta väl.
Koka upp och låt koka i mellan 2-5 min. Kokar du i 10-15 min så får du en mycket fin marmelad.
Tag av från plattan och låt svalna, innan du öser upp i välsköljda burkar.
Passar till allt: Frukost mackan, till en omelett, på gröten. Eller varför inte på en rostad macka med ett stort glas mjölk. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar