Do You like Food? Follow this blog:

lördag 26 juli 2008

Mockarutor


ca 40 st

Ingredienser
Sockerkaka basrecept

50 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Flor med chokladsmak
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
smör eller margarin till formen
ströbröd eller mannagryn till formen

Garnering

50 g smör eller margarin
4 dl Flor med chokladsmak
1/2 dl starkt, kallt kaffe

Kokosflingor


Sockerkaka basrecept

1. Smörj och bröa en form ca 1 1/2 l. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält matfettet och låt det svalna.

3.Vispa ägg och
florsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.

4.Tillsätt matfettet och vattnet. Häll upp i formen.

5. Grädda mockarutorna i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.


Gör dubbel sats sockerkaka med
flor med chokladsmak.
Häll smeten i smord och bröad långpanna. Grädda mockarutorna mitt i
ugnen i 200° i ca 25 minuter.

Glasyr gör du så här

Smält 50 g smör eller margarin. Blanda med 4 dl
flor med chokladsmak och 1/2 dl starkt, kallt kaffe. Bred glasyren över mockarutorna. Strö på kokosflingor. Skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar