
ca 40 st IngredienserSockerkaka basrecept 50 g smör eller margarin 2 ägg 3 dl Flor med chokladsmak 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl vatten smör eller margarin till formen ströbröd eller mannagryn till formen Garnering 50 g smör eller margarin 4 dl Flor med chokladsmak 1/2 dl starkt, kallt kaffe Kokosflingor |
Sockerkaka basrecept 1. Smörj och bröa en form ca 1 1/2 l. Sätt ugnen på 175°. 2. Smält matfettet och låt det svalna. 3.Vispa ägg och florsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. 4.Tillsätt matfettet och vattnet. Häll upp i formen. 5. Grädda mockarutorna i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Gör dubbel sats sockerkaka med flor med chokladsmak. Häll smeten i smord och bröad långpanna. Grädda mockarutorna mitt i ugnen i 200° i ca 25 minuter. Glasyr gör du så här Smält 50 g smör eller margarin. Blanda med 4 dl flor med chokladsmak och 1/2 dl starkt, kallt kaffe. Bred glasyren över mockarutorna. Strö på kokosflingor. Skär i rutor. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar