Do You like Food? Follow this blog:

måndag 28 juli 2008

Päronkaka


8 port 

Ingredienser

4-6 päron
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk  Vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl mjölk
1 dl  Strösocker


1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en pajform.

2. Skala, dela och kärna ur päronen. Skär varje päronhalva i skivor nästan tvärs igenom. Lägg i formen.

3. Blanda mjöl, bakpulver och 
vaniljsocker. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt mjölblandningen och vispa till en slät smet. Häll över päronen.

4. Strö 
socker över päronen. Grädda päronkakan mitt i ugnen i 15 minuter, sänk därefter värmen till 175° och grädda i ytterligare 20 minuter.

5. Päronkakan serveras ljummen med en klick lättvispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar