Denna tårtan har jag som så mycket annat haft med på mitt jobb. Och den blev väldigt uppskattad. Och jag vet speciellt 2 stycken som Älskar den: Tommy och Ronny.
Så jag säger lycka till, tror säkert den blir lika god som min:)
Receptet har gått i arv och kommer från tidningen "Allt om mat", 5 juni 1974.
2 dl äggvita ( brukar bli 4 stycken ägg)
4 dl socker
150 g finhackade hasselnötter
1 dl vetemjöl
1 - 2 msk kakaopulver
1 dl mandelspån
Fyllning:
3 dl vispad grädde
blandat med 1 - 2 burk väl avrunna mandarin klyftor
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa hela tiden.
Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner i äggskummet.
bred ut smeten på en bakplåtspapper i en långpanna. Strö över mandelspånet.
Grädda mitt i ugn 175 grader ca 15 - 18 min.
Stjälp upp kakan, låt svalna under långpannan och dra försiktigt loss pappert.
Bred på fyllningen och rulla löst ihop den. Skär i 3 - 4 cm tjocka bitar.
Jag har Aldrig lyckats rulla ihop den. Utan jag gör receptet x 2 och lägger dem ovanpå varandra som en tårta. Och det funkar alldeles utmärkt:)
Det är ju sådan man köper på kondis!Skitgod är de jue. Måste testa göra den. Även om jag é grymt dålig på att baka...Äch ska be morsan:P
SvaraRaderaBudapest är jag inte så förtjust i, allt detta söta blir förmycket. Men tror dej om att den är god
SvaraRaderaMåste baka.....
SvaraRaderaSynne.