Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 14 augusti 2008

Budapest

Denna tårtan har jag som så mycket annat haft med på mitt jobb. Och den blev väldigt uppskattad. Och jag vet speciellt 2 stycken som Älskar den: Tommy och Ronny.
Så jag säger lycka till, tror säkert den blir lika god som min:)

Receptet har gått i arv och kommer från tidningen "Allt om mat", 5 juni 1974.

2 dl äggvita ( brukar bli 4 stycken ägg)
4 dl socker
150 g finhackade hasselnötter
1 dl vetemjöl
1 - 2 msk kakaopulver
1 dl mandelspån

Fyllning:

3 dl vispad grädde
blandat med 1 - 2 burk väl avrunna mandarin klyftor
 
Vispa äggvitorna till hårt skum. 
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa hela tiden.
Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner i äggskummet.
bred ut smeten på en bakplåtspapper i en långpanna. Strö över mandelspånet.
Grädda mitt i ugn 175 grader ca 15 - 18 min.
 Stjälp upp kakan, låt svalna under långpannan och dra försiktigt loss pappert.
Bred på fyllningen och rulla löst ihop den. Skär i 3 - 4 cm tjocka bitar.

Jag har Aldrig lyckats rulla ihop den. Utan jag gör receptet x 2 och lägger dem ovanpå varandra som en tårta. Och det funkar alldeles utmärkt:)

3 kommentarer:

  1. Det är ju sådan man köper på kondis!Skitgod är de jue. Måste testa göra den. Även om jag é grymt dålig på att baka...Äch ska be morsan:P

    SvaraRadera
  2. Budapest är jag inte så förtjust i, allt detta söta blir förmycket. Men tror dej om att den är god

    SvaraRadera