ca 15 stycken
Mördeg:
• 50 g smör eller margarin
• 2 msk socker
• 1 1/2 dl vetemjöl
Petit-choudeg:
• 1 1/2 dl vatten
• 75 g smör eller margarin
• 1 1/2 dl vetemjöl
• 4 ägg
Fyllning till 6 bullar:
• drygt 1/2 dl hallonsylt
• 3/4 dl färdig marsánkräm
• 2 dl vispgrädde
• lite florsocker att sikta över
Gör så här:
1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen och låt den vila kallt en stund.
2. Sätt ugnen på 200°. Gör petit-chousmeten. Koka upp vatten och smör eller margarin
och tillsätt vetemjölet. Rör om till en slät och klumpfri smet. Värm den i kastrullen någon
minut under omrörning tills den är blank och släpper kanterna. Låt smeten svalna något.
Tillsätt äggen ett i sänder och rör tills de är riktigt iblandade. Spritsa eller klicka ut smeten
på en plåt klädd med bakpapper.
3. Kavla ut mördegen tunt på mjölat bakbord och ta ut runda plattor som är något större
än klickarna. Lägg dessa ovanpå klickarna och tryck till lätt. Grädda dem i 20-25 minuter.
4. Gör ett litet hål i botten på 6 av de kalla bullarna. Lägg i sylten. Vispa grädden och blanda
ca 1/2 dl av den med marsánkrämen. Fördela krämen i bullarna. Fyll den sista grädden i en
spritspåse och spritsa in den i bullarna, men spara lite att garnera en gräddrosett med. Sikta
lite florsocker över och lägg en liten syltklick på varje bulle.
Kommentar:
Bullarna som blir över går bra att frysa in. Sedan är det bara att ta fram så många som behövs
och fylla när du får oväntade kaffegäster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar