Do You like Food? Follow this blog:

fredag 15 augusti 2008

Mariatårta


Ingredienser

4 st Äggvitor
1¼ dl Socker
125 g mald Mandel
flagad Mandel
2 dl Grädde

Kräm:

75 g smält Smör
4 st Ägggulor
1 dl Socker
1 tsk Vaniljesocker
1 dl Grädde




Tillagning

1. Vispa äggvitorna tills det blir ett fast skum. Blanda i 1¼ dl socker. Blanda i den malda mandeln.
2. Grädda i ugnen 175º i 20-25 minuter.
3. Blanda ihop ingredienserna för krämen. Börja med smöret...
4. Låt krämen kallna.
5. Smeta ut krämen på kakan.
6. Vispa 2 dl grädde och smeta ut den på kakan.
7. Bryn den flagade mandeln och strö den sedan på kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar