Do You like Food? Follow this blog:

lördag 30 augusti 2008

Russinkakor

Ingredienser
220 g smör/margarin
220 g brun farin(eller knappt 2.5 dl hårt packat)
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1/2 tsk malda kryddnejlikor
1/2 tsk salt
2-3 dl russin (efter smak) 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör, farinsocker, socker, ägg och vaniljsocker till en jämn smet.
Blanda mjöl, bikarbonat, kryddor och salt separat och rör ned blandningen i sockersmeten. Blanda även i russinen.

Klicka ut smeten i teskeds- eller matskedsstora "högar" på en plåt med bakplåtspapper, och se till att det är minst 2 cm mellan kakorna. (Det brukar få plats 4 x 5 = 20 kakor på en plåt.)

Grädda kakorna tills de höjt sig och precis börjat sjunka ihop, ca 7-10 minuter. Grädda inte för länge! De ska ha fin färg och vara sega i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar