Do You like Food? Follow this blog:

söndag 14 september 2008

Aubergine och sqaushgratäng

300 gram aubergine i skivor

300 gram squash i skivor

salt

100 gram finhackad gul lök

1 klyfta vitlök, finhackad

1 msk olivolja

2 dl gröna linser

6 dl vatten

1 tsk kardemumma

1 tsk ingefära

400 gram tomater i skivor

1.5 dl kaffegrädde

2 msk ströbröd

300 gram strimlad vitkål

1.5 dl krossad ananas

4 skiva grovt bröd

Tillagning:

Lägg aubergine och squash på en skärbräda. Strö på salt. Torka bort vätskan som bildats med ett papper. Lägg aubergine och squash på en smord plåt. Stek i 225 grader i ca 15 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
Fräs all lök i olja i en kastrull. Koka linserna i vatten i en andra kastrull i 20-25 minuter. Häll bort eventuell vätska. Tillsätt linserna till löken. Krydda med kardemumma, ingefära, salt och peppar.
Varva aubergine, squash och linsröra i en smord ugnsfast form. Lägg tomatskivorna överst. Häll på grädde samt strö över ströbröd. Stek i 225 grader i ca 25 minuter. Krama vitkålen med handen i en bunke. Blanda med krossad ananas.

Man behöver ju klart inte ha ananas i om man inte vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar