300 gram aubergine i skivor
300 gram squash i skivor
salt
100 gram finhackad gul lök
1 klyfta vitlök, finhackad
1 msk olivolja
2 dl gröna linser
6 dl vatten
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
400 gram tomater i skivor
1.5 dl kaffegrädde
2 msk ströbröd
300 gram strimlad vitkål
1.5 dl krossad ananas
4 skiva grovt bröd
Tillagning:
Lägg aubergine och squash på en skärbräda. Strö på salt. Torka bort vätskan som bildats med ett papper. Lägg aubergine och squash på en smord plåt. Stek i 225 grader i ca 15 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
Fräs all lök i olja i en kastrull. Koka linserna i vatten i en andra kastrull i 20-25 minuter. Häll bort eventuell vätska. Tillsätt linserna till löken. Krydda med kardemumma, ingefära, salt och peppar.
Varva aubergine, squash och linsröra i en smord ugnsfast form. Lägg tomatskivorna överst. Häll på grädde samt strö över ströbröd. Stek i 225 grader i ca 25 minuter. Krama vitkålen med handen i en bunke. Blanda med krossad ananas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar