Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 2 september 2008

cherry chocolate cake

Ingredienser:

150 gram mörk choklad, 64%

150 gram mjukt smör

100 gram socker

3 st äggulor

4 msk Cherry Heering (likör)

1 st vaniljstång

3 st äggvitor

1 msk florsocker

100 gram vetemjöl

0.5 tsk bakpulver

Överdrag

100 gram smält, mörk choklad, 64%

Till servering

2 dl bär

2 dl vispgrädde

Tillagning:

1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Vispa ihop smör och socker pösigt. Vispa ner äggulorna, en i taget. Tillsätt likör och vaniljkorn.

3. Vispa äggvitorna nästan styva, tillsätt florsocker och fortsätt vispa till äggvitan är helt styv. 4.Rör ner chokladen i äggsmeten och vänd ner hälften av äggvitan. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner resten av äggvitan.

4. Häll smeten i en smord och mjölad springform, cirka 20 cm i diameter, Grädda på 170 grader till kakan är genombakad, cirka 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar