Ingredienser:
150 gram mörk choklad, 64%
150 gram mjukt smör
100 gram socker
3 st äggulor
4 msk Cherry Heering (likör)
1 st vaniljstång
3 st äggvitor
1 msk florsocker
100 gram vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
Överdrag
100 gram smält, mörk choklad, 64%
Till servering
2 dl bär
2 dl vispgrädde
Tillagning:
2. Vispa ihop smör och socker pösigt. Vispa ner äggulorna, en i taget. Tillsätt likör och vaniljkorn.
3. Vispa äggvitorna nästan styva, tillsätt florsocker och fortsätt vispa till äggvitan är helt styv. 4.Rör ner chokladen i äggsmeten och vänd ner hälften av äggvitan. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner resten av äggvitan.
4. Häll smeten i en smord och mjölad springform, cirka 20 cm i diameter, Grädda på 170 grader till kakan är genombakad, cirka 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar