240 gram mörk choklad med cirka 70% kakaohalt
160 gram smör
1.6 st stora ägg
0.52 dl strösocker
Gräddfil eller glass till servering
Tillagning:
1. Använd en form med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter. Smörj kanterna och lägg ett smörpapper i botten. Värm ugnen till 170 grader.
2. Bryt chokladen i bitar i en kastrull. Tillsätt smöret och smält på låg värme. Rör då och då tills allt smält. Låt svalna.
3. Blanda ägg och socker med elvisp i en stor skål till tre gånger så stor volym. Vänd ned en fjärdedel av den smälta chokladblandningen. Tillsätt sedan resten av blandningen och rör försiktigt tills allt är väl blandat.
4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Kakan ska bli ganska mjuk, inte fast. Frestas inte att låta kakan vara inne för länge.
5. Servera kakan kall med en klick gräddfil eller en skopa glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar