Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 10 september 2008

Extra kladdig chokladkaka

Ingredienser:

100 gram smör

2 st ägg

3 dl socker

1,5 dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

50 gram mörk choklad (minst 60 % kakao)

Kokos till formen

Cirka 100 g Odense nougat

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17-22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar