Do You like Food? Follow this blog:

måndag 1 september 2008

Hasselnöt och chokladkaka

Ingredienser:

200 gram mörk choklad

75 gram osaltat smör

0.75 dl vispgrädde

5 st äggvitor

80 gram socker

5 st äggulor

80 gram vetemjöl

40 gram kakao

50 gram hackade hasselnötter

Till servering

8 port vispad grädde

Tillagning:

1. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt smör och rör om till smöret smält. Ta chokladen från värmen, tillsätt grädden och rör till en jämn smet.

2. Vispa äggvitan nästan styv och tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa.

3. Vispa gulorna porösa tillsammans med resten av sockret.

4. Vänd ner chokladmassan i äggulorna och sikta i mjöl och kakao. Vänd sist ner äggvitan.

5. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22 cm i diameter. Strö över hasselnötterna och grädda på 180 grader cirka 35 minuter. Servera kakan med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar