Do You like Food? Follow this blog:

söndag 21 september 2008

Masalaomelett

(1 portion)

1 tsk vegetabilisk olja
1 tunt skivad vårlök
1–2 röda eller gröna chilifrukter
1 fint riven eller fint hackad vitlöksklyfta
1/4 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
2 vispade ägg
hackad färsk koriander att strö över
(chapatibröd)

Värm ugnsgrillen.

Hetta upp oljan i en teflonpanna om 20–27 centimeter i diameter. Fräs vårlöken, chilipepparn och gurkmejan i oljan tills de mjuknar. Tillsätt de övriga kryddorna och stek i ytterligare någon minut. Rör om emellan. Häll sen i de vispade äggen, och snurra på stekpannan så att äggen rinner ner under de andra ingredienserna.

När omeletten är nästan klar ställer du in den under grillen för ett ögonblick, så att även ytan stelnar. Servera med färsk koriander och eventuellt chapatibröd till.

1 kommentar:

  1. Hej på dig.
    Så gott det där lät...
    Får inspektera skafferiet och kylen och se vad som finns hemma. Precis lagom att äta när maken kommer från jobbet vid 8-9 tiden på kvällen.
    Tack för det receptet.
    Klems fra med.
    Synne.

    SvaraRadera