Ingredienser:
1 st djup kakform, 20 x 20 cm
200 gram god mörk choklad
200 gram osaltat smör
2,75 dl socker
5 st ägg
1 msk vetemjöl
Tillagning:
1. Förvärm ugnen till 190 grader.
2. Smält choklad och smör tillsammans i mikrovågsugn eller i en skål över hett vattenbad. Tillsätt sockret och låt blandningen svalna lite.
3. Rör ner äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje med en träslev. Ha till sist i mjölet och rör tills allt blandats.
4. Häll smeten i formen och grädda i 22 minuter kakan ska fortfarande vara lite kladdig inuti.
5. Ta ut formen, stjälp genast upp kakan och låt den kallna. Helst ska den vila till nästa dag.
TIPS! Servera kakan med kanderade citrusskal, färska bär eller karamelliserade mandlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar