Do You like Food? Follow this blog:

fredag 26 september 2008

Sydostasiatiska musslor

(2 portioner)

1 kg blåmusslor
3 1/2 dl kokande vatten
1 urkärnad och fint hackad stor röd chilipeppar
4 fint skivade vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära, finhackad
2 fint hackade schalottenlökar
3–4 fint klippta limeblad
saften av 1/2 lime
2 msk fisksås
2 msk sake (eller torr sherry)
färsk hackad koriander

Blötlägg musslorna i kallt vatten i cirka 3 minuter. Rensa dem sedan. De som är öppna, även efter att du knackat på dem, ska du slänga.

Lägg alla ingredienser utom musslorna och koriandern i en stor kastrull. Låt smakerna koka ur under lock i 3–5 minuter. Lägg sen i musslorna och låt koka under lock i ett par minuter. Skaka sen om kastrullen, så att de musslor som legat underst hamnar över, och låt koka i ett par minuter till.

När musslorna är färdigkokta lyfter du upp dem i två skålar. Nu är det de som inte öppnat sig som du ska slänga. Häll till sist över den väldoftande buljongen, och strö över koriandern. Klart att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar