- Till 2 portioner
- 1 ankbröst
- 2 msk fisksås
- saften av ½ lime och saften av ½ apelsin (eller byt ut bägge mot 1 sevillaapelsin)
- 1 fint hackad röd chili
- 1 cm riven färsk ingefära
- några droppar sesamolja (kan uteslutas)
- 50 g späd spenat (eller vattenkrasse eller mâchesallad eller en blandning)
- en gnutta fint rivet apelsinskal
Grilla eller stek ankbröstet - med den feta sidan neråt, ifall du inte avlägsnar fettet - tills det är stekt men fortfarande saftigt och rosa. Låt det sen vila på ett skärbräde medan du blandar samman fisksåsen, limesaften och apelsinsaften (alternativt enbart sevillaapelsinsaften), chilipepparn, ingefäran och sesamoljan i en skål.
Häll all överflödig köttsaft i skålen, och skär köttet på snedden i tunna skivor. Lägg ankskivorna i skålen och blanda allt väl. Klä ett serveringsfat med spenatbladen, och sprid över det skivade ankköttet och dressingen det legat i. Riv slutligen över lite apelsinskal.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar