Do You like Food? Follow this blog:

söndag 5 oktober 2008

Bitter apelsinglass


(6 portioner)

3 sevillaapelsiner (pomeranser) eller 1 apelsin och 2 limer
175 g florsocker
6 dl vispgrädde
(rån till serveringen)

Om du använder sevillaapelsiner, riv då skalet på två av dem. Pressa saften ur alla tre, och häll i en skål tillsammans med det rivna skalet och florsockret. Om du i stället använder en vanlig apelsin och två limer, riv skalet på apelsinen och en av limerna, pressa saften ur alla tre, och tillsätt florsockret som ovan. Rör så att sockret smälter och tillsätt vispgrädden.

Vispa alltsammans tills det blir formbart, och vänd ner i en grund plastlåda med lock som rymmer cirka 2 liter. Ställ in i frysen tills glassen har stelnat ordentligt (minst 3–5 timmar). Ta fram 15–20 minuter innan den ska serveras.

Servera i skålar, i strutar eller med rån – hur du själv vill.








1 kommentar:

  1. sv: Eftersom jag inte kan baka så har jag ingen aning haha, men eftersom det är kanelbullar så är väl iaf kanel ett måste :P

    SvaraRadera