- (2–3 portioner)
- 1 stor sötpotatis med orange kött
- 1 stor fast potatis med rött skal
- 1 rödlök
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- ½ vitlök
- 4 msk olivolja
- svartpeppar
- 125 g halloumiost, så tunt skivad som möjligt
Sätt ugnen på 200 °C.
Skär sötpotatisen i 4 centimeter stora bitar, och potatisen i lite mindre bitar (2,5 centimeter) eftersom den annars behöver längre stektid. (Skala inte potatisarna.) Halvera rödlöken, skär halvorna i klyftor, och ta bort eventuellt hårt skal. Kärna ur paprikorna och skär i 2,5 centimeter stora bitar. Sära på vitlöksklyftorna. Lägg alla grönsaker i en ugnsform (25 x 15 centimeter) och ringla över olivoljan. Vänd om med händerna, så att grönsakerna täcks av oljan. Strö över svartpeppar, men salta inte, för halloumiosten är salt, och saltet skulle ändå bara göra grönsakerna slaka. Ställ in i ugnen i 45 minuter tills grönsakerna är genomstekta och gyllenbruna.
Vrid nu upp ugnsvärmen maximalt eller tänd grillen för finalen: lägg ut ostskivorna över grönsakerna, och ställ tillbaka in i ugnen i 5–10 minuter tills osten har smält och fått en lätt brun färg. Servera direkt ur ugnsformen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar