- Tillagningstid: ca 1 timme
- Ingredienser
- Beräknat för 4 portioner
- 1 st stor ål, ca 1 kilo, med skinnet kvar
- grovt salt
- 1 påse(ar) lagerblad
- 0,75 dl olivolja
- 1 st citron
- 2 tsk färsk timjan
- nymalen vitpeppar
Gör så här:
Förberedelser:
Rensa ålen under rinnande vatten, men flå den inte (denna delikatess äts med skinnet på). Ringla ihop ålen i en bunke, strö över rikligt med grovt salt och ställ svalt över natten.
Tillagning:
Ta upp ålen från saltet och skölj av. Skär ålen i portionsbitar, ca 5 cm långa.
Bölanda marinaden i en mortel och stöt färsk timjan och några smulade lagerblad i oljan och saften från en citron. Peppra och gnid in ålbitarna väl med marinaden. Låt stå ca 1 timma.
Träd upp 2 st. ålbitar på varje spett med ett par lagerblad mellan varje ålbit.
Grilla 5-6 minuter på varje sida tills skinnet är knaprigt.
hej, sitter här och klicka runt på mer trafik och ville bara berätta att jag nu gjort en tävlingsblogg där du och andra kan vara med och tävla om lite olika priser! gå gärna in och kolla den på denna länken och ställ upp i tävlingen :) det är självklart helt gratis och det blir även lite gratis reklam för din egna blogg :)
SvaraRaderametrobloggen.se/shibbystavlingar länk finns även i min vanlig blogg :)