- 4–5 klementiner (eller 3 apelsiner)
- 6 ägg
- 225 g strösocker
- 250 g mald sötmandel
- 1 rågad tsk bakpulver
Låt klementinerna koka i vatten i 2 timmar tills de mjuknat. Krama sedan ur dem all överflödig vätska, och lägg i matberedare med skal, kärnor och allt. Kör i några sekunder till en grov puré. Blanda sedan i den malda mandeln, sockret, bakpulvret och äggen, och kör i några sekunder till. Smörj en springform som är cirka 20 centimeter i diameter (och klä gärna botten med t.ex. bakplåtspapper – det är en blöt kaka.) Grädda i 190 °C ugn i 1 timme. Då bör kakan fortfarande vara lite kladdig i mitten, men lossna från formens kanter. Låt kakan stå och svalna i sin form, gärna över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar