Do You like Food? Follow this blog:

måndag 13 oktober 2008

Pepprat ankbröst med balsamvinägerkokta fikon och vitlökschips

Beräknat för 4 portioner

3 msk grovmalen svartpeppar
4 st ankbröst, à 200 g
2½ dl vegetabilisk olja, att fritera i
4 st mogna fikon
2½ dl balsamvinäger
12 klyfta(or) vitlök , mycket tunt skivade
1 l mjölk
salt
5 dl rensad vattenkrasse, (kan beställas i grönsaksdisken)


Värm ugnen till 200 grader. Strö peppar på en tallrik och tryck ankbrösten hårt med skinnsidan nedåt i pepparn.

Hetta upp 1 msk av oljan i en stekpanna som tål ugnen. Stek brösten med skinnsidan nedåt på medelvärme i ca 4-5 min. Ställ in stekpannan i ugnen och stek i 5 min. Ta ut pannan och låt ankbrösten vila i 3-5 min.

Pricka fikonen med grov nål, låt dem sjuda försiktigt i balsamvinägern i 4-5 min. Ta av dem och sila. (Spara ev. vinägern, den är god.)

Sjud upp vitlöksskivorna i en liten kastrull i en tredjedel av mjölken. Sila av mjölken. Gör likadant 2 ggr till. Klappa vitlöken torr med hushållspapper. Värm upp resten av oljan i en liten stekpanna och stek vitlöken i ca 4 min. Låt rinna av på hushållspapper och salta.

Skär varje bröst i 5 skivor och lägg upp i en halvcirkel på tallrik. Klyv fikonen och ställ bakom ankköttet. Lägg en liten hög vattenkrasse och vitlökschips på var sida om köttet. Häll lite Jus gras över varje bröst.

1 kommentar:

  1. Svar: Nu ligger Snaskbyttan oxå med på Bloggkoll. :)

    SvaraRadera