Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 23 oktober 2008

Sjömansbiff

Tillagningstid: ca 1 timme och 30 minuter
Beräknat för 4 portioner

8 skiva(or) innanlår (cirka 600 g)
2 st stora lökar
2 kg potatis
5 dl vatten
5 dl öl
2 msk mjöl
1 dl vatten
salt och peppar
persilja


Gör så här:
Skär köttet i stora bitar, bryn dom i en stekpanna, salta och peppra.
Lägg över köttet i en gryta. Skiva löken och bryn den i stekpannan. Lägg över den i grytan. Häll 5 dl öl och 5 dl vatten över köttet och löken i grytan och låt det koka i 1 timme.

Skiva potatisen och bryn den i en stekpanna så att den får färg.
Lägg i potatisen i grytan och koka ytterligare 20 minuter.

Blanda redningen, 2 msk mjöl och 1 dl vatten och häll i grytan.
Koka upp och strö över massor av hackad persilja innan servering.

Servera med sallad, inlagd gurka och rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar