Do You like Food? Follow this blog:

lördag 11 oktober 2008

Varm sallad med grillad rökt ål

Ingredienser:

Receptet är för 4-6 portioner

80 g rökt ål per person
1 söt fänkål med blasten kvar
1 medelstor rödlök
2,5 dl blad av slätbladig persilja
1 knippe ängssyra
1/4 huvud rosensallat
1,2 dl myntablad
1 citron
Extra jungfruolivolja

Ålen kan ersättas med rökt lax eller öring. De bör serveras kalla eftersom köttet inte är fast nog att grillas. Det här är en perfekt förrätt!

Tillredning:

1. Förbered salladen: Skiva fänkålen tunt tvärs över ringarna och lägg dem i isvatten. Spara blasten. Skär löken mitt itu och skiva den tunt på längden. Riv rosensallaten i strimlor. Ta bort de stora vita partierna i mitten på bladen samt eventuella dåliga blad. 

2. Skär den rökta ålen i ben- och skinnfria filéer och dela upp i bitar på ca 80 g. Hetta upp en grillpanna och grilla ålen på bägge sidor. 

3. Blanda fänkål, lök, mynta och persilja i en skål och smaksätt med citronsaft, salt, peppar och olivolja. 

4. Blanda sedan ner ängssyran och rosensallaten i salladen. 

5. Ta upp ålen från grillpannan, lägg i en skål och pressa citronsaft över. Smula ner ålen i salladen och servera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar