Ålen kan ersättas med rökt lax eller öring. De bör serveras kalla eftersom köttet inte är fast nog att grillas. Det här är en perfekt förrätt!
Tillredning:
1. Förbered salladen: Skiva fänkålen tunt tvärs över ringarna och lägg dem i isvatten. Spara blasten. Skär löken mitt itu och skiva den tunt på längden. Riv rosensallaten i strimlor. Ta bort de stora vita partierna i mitten på bladen samt eventuella dåliga blad.
2. Skär den rökta ålen i ben- och skinnfria filéer och dela upp i bitar på ca 80 g. Hetta upp en grillpanna och grilla ålen på bägge sidor.
3. Blanda fänkål, lök, mynta och persilja i en skål och smaksätt med citronsaft, salt, peppar och olivolja.
4. Blanda sedan ner ängssyran och rosensallaten i salladen.
5. Ta upp ålen från grillpannan, lägg i en skål och pressa citronsaft över. Smula ner ålen i salladen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar