Mitt egna påfund. Hoppas ni med tycker att det är ett gott recept.
3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
3 msk kakaopulver
150 g smält smör
1½ dl kokt vatten
SMÖRKRÄM
4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl mjölk
140 gram margarin
grön karamellfärg
päronessens
GARNERING
200 g blockchoklad eller finare
10 g kokosfett
lite finhackad röd chili
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en långpanna
3. Vispa ägg och socker
4. Blanda ihop alla kakingredienser och vänd ner i smeten
5. Grädda ca 20-25 minuter.
6. Obs! Låt kakan kallna i långpannan
7. Blanda ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut på den kalla kakan
8. Frys kakan i en ½ timme
9. Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad.Rör ner chilin. (Obs!Använd handskar)
10.Bred ut chokladen jämt över den frusna kakan
Tips! Skär denna långpannekaka i lagom stora kakor i n n a n chokladen stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar