Brända mandlarIngredienser 250 g mandlar (ska inte skalas) 250 g Strösocker 3/4 dl vatten | ||
Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel. Sänk sedan värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har utkristalliserats igen. Sockret ska sedan smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt mandlarna. Rör hela tiden. Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och skilj på dem med en gaffel. |
tisdag 23 december 2008
Lucka nummer 23
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åhh k ska du ha:)
SvaraRaderaBrända mandlar, sååå gott:) Ahhh;D
God jul:)
OH DU MILDE TID!!! Jag skulle ha slutat kolla dina bloggar! Men jag tror jag hittade en favoritsida!!
SvaraRaderaGodjul!!
från Kerstin i Västerbotten