Pepparkaksbiskvier
30 st
Ingredienser
Pepparkakskryddblandning:
20 g kanel
15 g ingefära
10 g nejlika
10 g kardemumma
Pepparkakstryffel:
100 g vispgrädde
1 msk flytande honung
2 tsk pepparkakskryddblandning
100 g ljus choklad
90 g mörk choklad 50 %
Biskvibottnar:
200 g mandelmassa
80 g strösocker
2 äggvitor
Gör pepparkastryffeln så här:
Hacka ner chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde, honung och kryddblandning. Slå det över chokladen och rör tills det smält. Låt kallna till nästa dag.
Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan försiktigt. Spritsa eller klicka ut ca 30 bottnar. Bakas i 175°C i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.
När de kallnat kan du vända dem och spritsa sedan på pepparkakastryffeln. Sikta över kakaopulver före servering.
Tips:
Blanda alla kryddor och lägg i en burk med lock så har du för hela julen.
Hacka ner chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde, honung och kryddblandning. Slå det över chokladen och rör tills det smält. Låt kallna till nästa dag.
Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan försiktigt. Spritsa eller klicka ut ca 30 bottnar. Bakas i 175°C i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.
När de kallnat kan du vända dem och spritsa sedan på pepparkakastryffeln. Sikta över kakaopulver före servering.
Tips:
Blanda alla kryddor och lägg i en burk med lock så har du för hela julen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar