Ingredienser
| 600 g kycklingfiléer |
| 150 g champinjoner, delade | | salt och peppar | | 2 msk flytande margarin |
| 1 hackad gul lök |
| 1 brk skalade tomater, 400 g | | 2 msk kycklingfond, konc. | | 1 ½ dl matlagningsvin, vitt |
| 2 ½ dl grädde |
| ½ msk vetemjöl |
| ½ tsk rosmarin |
| ½ tsk basilika |
| ½ tsk oregano |
| 1 tsk paprikapulver, salt och peppar |
|
|
|
| | TillagningStrimla kycklingfiléerna. Bryn kött och champinjoner. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Mjukstek löken. Dela tomaterna, tillsätt dem samt fond, vin och grädde. Koka upp och småkoka ett par minuter. Blanda vetemjölet med lite kallt vatten, red av grytan och koka 3-5 minuter. Lägg i kyckling, champinjoner och kryddor. Koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta. |
kyckling Marengo, mmm jättegott. En rätt som jag brukar göra lite då och då..
SvaraRadera