Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 13 januari 2009

Kyckling marengo med örtkryddor


4 port

Ingredienser


600 g kycklingfiléer

150 g champinjoner, delade
salt och peppar
2 msk flytande margarin

1 hackad gul lök

1 brk skalade tomater, 400 g
2 msk kycklingfond, konc.
1 ½ dl matlagningsvin, vitt

2 ½ dl grädde

½ msk vetemjöl

½ tsk rosmarin

½ tsk basilika

½ tsk oregano

1 tsk paprikapulver, salt och peppar



    

Tillagning

Strimla kycklingfiléerna. Bryn kött och champinjoner. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Mjukstek löken. Dela tomaterna, tillsätt dem samt fond, vin och grädde. Koka upp och småkoka ett par minuter. Blanda vetemjölet med lite kallt vatten, red av grytan och koka 3-5 minuter. Lägg i kyckling, champinjoner och kryddor. Koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.

1 kommentar:

  1. kyckling Marengo, mmm jättegott. En rätt som jag brukar göra lite då och då..

    SvaraRadera