Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 15 januari 2009

Kycklinglevergryta med champinjoner


4 portioner

 ca 30 minuter

Ingredienser

1 pkt kycklinglever, fryst (400 g)

2 gula lökar

1 burk champinjoner (185 g) eller ca 200 g färska
ca 3 msk margarin eller smör

2 msk vetemjöl
½ dl vatten
½ köttbuljongtärning eller motsvarande mängd kalvfond

1 krm vitpeppar
2½ dl matlagningsgrädde (1 pkt)

1 tsk basilika

1-2 tsk soja, äkta
1 pkt bacon (140 g)


    

Tillagning

Halvtina levern och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Häll av spadet från burkchampinjonerna eller borsta och skiva de färska. Bryn leverbitarna runt om i hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg dem i en gryta.

Stek lök och svamp i resten av matfettet. Lägg över det i grytan. Strö över mjölet och späd med vattnet. Smula ner buljongtärning eller tillsätt fond, peppra och häll i grädden. Koka 3-5 minuter. Smaka av med basilika och soja. Klipp baconet i bitar och knaperstek dem. Låt var och en strö över bacon på sin portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar