Do You like Food? Follow this blog:

fredag 16 januari 2009

Laxbiffar med japansk sås

4 portioner

ca 25 minuter



Ingredienser


500 g skinn- och benfri laxfilé, i små tärningar (ca ½ cm)
3-5 krm salt

2 tsk pepparrot, riven

2 msk dill, hackad

3 msk potatismjöl

1 ägg, uppvispat
1 msk margarin

JAPANSK SÅS:


1 lime, pressad saft
½ dl japansk soja
2 msk ljust Muscovadoråsocker eller strösocker



4 portioner ris, kokt
400 g gröna bönor, kokta

200 g majskorn, kokta


    

Tillagning

Börja med såsen. Blanda limesaft, soja och socker.

Blanda laxtärningarna med salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg i klickar av laxfärsen och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme på båda sidor.

Servera biffarna med såsen, ris och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar