ca 30 stycken
Ingredienser
1/2 dl vispgrädde
100 g choklad i bitar
1 tsk Vaniljsocker Fairtrade
1 msk Råsocker Flor
50 g rumsvarmt osaltat smör
Smaksättningar
1 msk russin och 1 msk rom
eller
1/2 dl krossade mandelbiskvier och event 1 msk mandel- eller kaffelikör
eller
rivet skal från en apelsin och 1 msk Cointreau
eller
1 msk finhackad syltad ingefära och 1/2 tsk finhackad röd chilifrukt
eller
1 dl kokosflingor och 2 msk kanderad frukt
Koka upp grädden och chokladen i en kastrull på spisen. Ta bort från värmen och rör tills all choklad har smält. Tillsätt vanilj- och florsocker samt valfri smaksättning. Ställ i kylskåp i cirka 2 timmar. Rör därefter i smöret. Forma kulor som doppas i florsocker eller kakao, eller doppas i smält choklad och eventuellt därefter rullas i kokosflingor eller hackad mandel/nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar