Do You like Food? Follow this blog:

lördag 17 januari 2009

Mandelfisk


3-4 portioner

45 minuter

Ingredienser

400 g fryst fiskfilé, t ex torsk, kolja, sej
50 g fast margarin eller
1/2 dl flytande margarin
1 dl ströbröd
ca 50 g hackad mandel (ca 1 dl) eller
mandelspån (ca 2 dl)
1/2 tsk gurkmeja
2 krm salt

1 liten vitlöksklyfta

1/2 dl hackad persilja


    

Tillagning

Värm ugnen till 200°. Låt fiskblocket tina lite, så att det kan skivas. Skär det i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg dem intill varandra i en smord ugnssäker form.
Smält fast margarin. Blanda det eller flytande margarin med ströbröd, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja.
Bred blandningen över fisken.
Sätt in formen i mitten av ugnen. Gratinera i ca 25 minuter.
Servera med kokt eller pressad potatis och broccoli eller brytbönor och/eller finrivna morötter.

3 kommentarer:

  1. sikken cool blogg!!!!

    SvaraRadera
  2. Oj oj, mandelfisk kommer jag ihåg att jag fick massor på dagis, och att jag älskade det!=) var hundra år sedan jag åt det.

    Jättehärlig blogg du har med alla dessa recept föresten! =)

    SvaraRadera
  3. Mmmmm, vilken goood blogg =)

    SvaraRadera