Ingredienser | 400 g fryst fiskfilé, t ex torsk, kolja, sej | | 50 g fast margarin eller | | 1/2 dl flytande margarin | | 1 dl ströbröd | | ca 50 g hackad mandel (ca 1 dl) eller | | mandelspån (ca 2 dl) | | 1/2 tsk gurkmeja | | 2 krm salt |
| 1 liten vitlöksklyfta |
| 1/2 dl hackad persilja |
| | TillagningVärm ugnen till 200°. Låt fiskblocket tina lite, så att det kan skivas. Skär det i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem intill varandra i en smord ugnssäker form. Smält fast margarin. Blanda det eller flytande margarin med ströbröd, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja. Bred blandningen över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen. Gratinera i ca 25 minuter. Servera med kokt eller pressad potatis och broccoli eller brytbönor och/eller finrivna morötter. |
sikken cool blogg!!!!
SvaraRaderaOj oj, mandelfisk kommer jag ihåg att jag fick massor på dagis, och att jag älskade det!=) var hundra år sedan jag åt det.
SvaraRaderaJättehärlig blogg du har med alla dessa recept föresten! =)
Mmmmm, vilken goood blogg =)
SvaraRadera