Ingredienser 1 kg syrliga äpplen 1/2 kg lök 2 1/2 dl äppelcidervinäger 3 dl Ljust Muscovadoråsocker 1/2 tsk cayennepeppar 1 msk malen ingefära 1 kryddmått malda nejlikor 1/2 kg hallon (djupfrysta, tinade) |
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och dela äpplena. Skala och hacka lökarna. Koka upp äppelcidervinäger, socker och kryddor. Lägg i äpplena och löken och koka under lock i 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast. Tillsätt hallonen och koka i ytterligare 5 minuter. Häll över chutneyn i vackra, varma glasburkar och förslut. Förvara chutneyn kallt. |
onsdag 25 februari 2009
Äppel- och hallonchutney
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar