| Ingredienser 2 st vita gurkor, 20-30 cm långa 2 msk salt Lag 1/2 l vatten 1 1/4 dl ren ättika 24% eller 2 1/2 dl ättiksprit 12% 2 dl Strösocker 2 tsk vitpepparkorn 1 msk gula senapsfrö 2 bitar muskotblomma 5 kryddnejlikor |
1. Skala gurkorna. Klyv dem på längden och gröp ur kärnhusen. 2. Skär gurkorna rakt över i 3-4 cm breda remsor. Lägg i en skål och strö på saltet. Låt stå över natten. 3. Skölj gurkremsorna i kallt vatten. Torka dem noga på en handduk. 4. Koka upp vatten, ättika, strösocker, vitpepparkorn, senapsfrö, muskotblomma och kryddnejlikor till lagen. Lägg i gurkbitarna och koka dem i 3-5 minuter. 5. Lägg gurkbitarna i varma, väl rengjorda burkar. Häll på den heta lagen. Förslut. Låt stå 2 veckor innan servering. Förvara svalt. |
torsdag 26 februari 2009
Asiagurka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar