Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 26 februari 2009

Asiagurka

Ingredienser
2 st vita gurkor, 20-30 cm långa
2 msk salt

Lag
1/2 l vatten
1 1/4 dl ren ättika 24% eller 2 1/2 dl ättiksprit 12%
2 dl Strösocker
2 tsk vitpepparkorn
1 msk gula senapsfrö
2 bitar muskotblomma
5 kryddnejlikor


1. Skala gurkorna. Klyv dem på längden och gröp ur kärnhusen.

2. Skär gurkorna rakt över i 3-4 cm breda remsor. Lägg i en skål och strö på saltet. Låt stå över natten.

3. Skölj gurkremsorna i kallt vatten. Torka dem noga på en handduk.

4. Koka upp vatten, ättika, 
strösocker, vitpepparkorn, senapsfrö, muskotblomma och kryddnejlikor till lagen. Lägg i gurkbitarna och koka dem i 3-5 minuter.

5. Lägg gurkbitarna i varma, väl rengjorda burkar. Häll på den heta lagen. Förslut. Låt stå 2 veckor innan servering. Förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar