Do You like Food? Follow this blog:

lördag 28 februari 2009

Cornichoner

2 dygn 

Ingredienser
50 riktigt små gurkor
2 dl grovt salt
2 röda chili
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk dragon

Lag
1 1/2 dl Strösocker
2 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 msk salt


Skölj gurkorna noga. Torka dem på en handduk och lägg dem i en skål. Häll på saltet och rör om. Låt stå i 2-3 timmar. Blanda samman 
socker, vinäger, vatten, vin och salt till lagen och koka upp. Låt svalna. Tag upp gurkorna från saltet och skölj dem noga. Gör ren skålen och lägg tillbaka gurkorna. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt svalna. Häll lagen över gurkorna och låt stå till nästa dag. Skiva vitlök och chili och varva med gurkorna och dragonen i en burk. Koka upp lagen igen, låt svalna och fyll på i burken. Förslut. Förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar