2 dygn Ingredienser50 riktigt små gurkor 2 dl grovt salt 2 röda chili 2 vitlöksklyftor 2 kvistar färsk dragon Lag 1 1/2 dl Strösocker 2 dl vitvinsvinäger 3 dl vatten 2 dl torrt vitt vin 1 msk salt |
Skölj gurkorna noga. Torka dem på en handduk och lägg dem i en skål. Häll på saltet och rör om. Låt stå i 2-3 timmar. Blanda samman socker, vinäger, vatten, vin och salt till lagen och koka upp. Låt svalna. Tag upp gurkorna från saltet och skölj dem noga. Gör ren skålen och lägg tillbaka gurkorna. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt svalna. Häll lagen över gurkorna och låt stå till nästa dag. Skiva vitlök och chili och varva med gurkorna och dragonen i en burk. Koka upp lagen igen, låt svalna och fyll på i burken. Förslut. Förvara svalt. |
lördag 28 februari 2009
Cornichoner
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar