Do You like Food? Follow this blog:

lördag 14 februari 2009

Marockanskt Marinerade morötter

4 port 

Ingredienser
1/2 kg morötter
4 vitlöksklyftor
1 tsk korianderfrön
2 liter vatten
1 msk salt
1/2 dl hackad persilja

Marinad
3 msk olja
2 msk citronsaft
1 msk Ljus Sirap
1 tsk finriven, färsk ingefära
1/2 tsk kryddblandning
2 krm salt


Blanda samman olja, citronsaft, 
sirap, ingefära, kryddblandning och salt till marinaden. Skala morötterna och skär dem i fingertjocka stavar. Skala och hacka vitlöken grovt. Koka upp vatten och salt och lägg i morötter, vitlök och koriander. Koka tills morötterna är knappt mjuka. Häll av vattnet och häll marinaden över de varma morötterna. Låt stå i minst 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar