4 port Ingredienser1/2 kg morötter 4 vitlöksklyftor 1 tsk korianderfrön 2 liter vatten 1 msk salt 1/2 dl hackad persilja Marinad 3 msk olja 2 msk citronsaft 1 msk Ljus Sirap 1 tsk finriven, färsk ingefära 1/2 tsk kryddblandning 2 krm salt |
Blanda samman olja, citronsaft, sirap, ingefära, kryddblandning och salt till marinaden. Skala morötterna och skär dem i fingertjocka stavar. Skala och hacka vitlöken grovt. Koka upp vatten och salt och lägg i morötter, vitlök och koriander. Koka tills morötterna är knappt mjuka. Häll av vattnet och häll marinaden över de varma morötterna. Låt stå i minst 1 timme. |
lördag 14 februari 2009
Marockanskt Marinerade morötter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar