Do You like Food? Follow this blog:

söndag 22 mars 2009

Bearnaisesås

Det finns ju tusen olika sätt att göra en bearnaise på. Här kommer ett av dem. Hoppas det smakar!

för 4 personer:

2 ägg-gulor
Dragon
100 gram smör
tabasco
Vinäger

1. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Separera sedan äggulorna från äggen, 
lägg dem i en kastrull med lite vinäger.

2. När smöret har smält, låt det svalna lite
för att det inte ska ha någon större temperaturskillnad mot äggulorna vilket minskar
risken för att det skall skära sig.

3. När smöret smält så häller du det under konstant omrörning i omgångar ner i äggen i kastrullen som skall befinna sig i ett vattenbad (använd en stekpanna med några glas vatten i som skall sjuda). Sedan upprepar du proceduren tills du har en slät sås.

4. När såsen blivit slät, tillsätt dragonen och lite tabasco, vispa sedan tills den tjocknar och servera till exempelvis en god biff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar