För 4 personer:
2 knippen selleri, finhackade
1 gul Lök, finhackad
ca 8 tärnade Potatisar
ca 1 kg Musslor
1-2 Fiskbuljong tärningar
2 tsk Vitpeppar
2 Vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk Timjan
1 tsk Oregano
1 tsk Basilika
1 dl Mjölk
1 dl Grädde
2 liter Vatten
Smör
1.Stek selleri, potatis, vitlök och gul lök i smöret. När de börjar få färg, tillsätt vattnet, buljongen och kryddorna, låt koka ungefär 35-40 minuter tills grönsakerna och potatisen är mjuka.
2.Tillsätt mjölk och grädde, låt puttra någon minut till, tillsätt slutligen musslorna, rör om och servera med t.ex.vitlöksbröd och eventuellt knaperstekt fläsk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar