ca 1 l Ingredienser1 1/2 kg syrliga äpplen Lag 1 1 l vatten 1 dl ättiksprit 12% eller 1/2 dl ren ättika 24% 2 msk salt Lag 2 5 dl vatten 5 dl Råsocker Strö 1 1/2 dl färskpressad citronsaft |
1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i 4-8 klyftor beroende på hur stora äpplena är. 2. Blanda vatten, ättika och salt till lag 1 och koka upp. Lägg äppleklyftorna i en bunke och häll på den varma lagen. Låt stå till nästa dag. Slå bort lagen. 3. Koka upp vatten, råsocker och citronsaft till lag 2. Häll lagen över äppleklyftorna. Låt stå tills de svalnat. Lägg på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt. Serveras som tillbehör till kötträtter. |
måndag 2 mars 2009
Citronsyltade äppleklyftor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar