Do You like Food? Follow this blog:

lördag 7 mars 2009

Gurka i chilimarinad



4 portioner 

Ingredienser
1 gurka

Marinad
3 msk söt chilimarinad (se recept)
2 tsk havssalt
1 msk Råsocker
3 msk citronsaft
2 msk rostade och hackade jordnötter
2 msk färsk hackad koriander

Söt chilimarinad
2 röda paprikor
10 vitlöksklyftor
1/2 dl vitvinsvinäger
3 dl Vit Baksirap
1 tsk cayennepeppar


Dela gurkan på längden, och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär gurkan i tunna skivor, cirka 1/2 cm. Blanda söt chilimarinad, havssalt, 
, citronsaft, jordnötter och koriander och lägg i gurkskivorna.

Söt chilimarinad
Skölj paprikorna noga och ta bort kärnorna. Skala vitlöksklyftorna och hacka paprika och vitlök fint, gärna i mixer. Häll över massan i en gryta och tillsätt
 baksirap och cayennepeppar. Låt marinaden koka i 2 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar