4 portioner Ingredienser1 gurka Marinad 3 msk söt chilimarinad (se recept) 2 tsk havssalt 1 msk Råsocker 3 msk citronsaft 2 msk rostade och hackade jordnötter 2 msk färsk hackad koriander Söt chilimarinad 2 röda paprikor 10 vitlöksklyftor 1/2 dl vitvinsvinäger 3 dl Vit Baksirap 1 tsk cayennepeppar |
Dela gurkan på längden, och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär gurkan i tunna skivor, cirka 1/2 cm. Blanda söt chilimarinad, havssalt, Söt chilimarinad Skölj paprikorna noga och ta bort kärnorna. Skala vitlöksklyftorna och hacka paprika och vitlök fint, gärna i mixer. Häll över massan i en gryta och tillsätt baksirap och cayennepeppar. Låt marinaden koka i 2 minuter. Låt svalna. |
lördag 7 mars 2009
Gurka i chilimarinad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar