För 4 personer:
2 Chorizokorvar
200 gram räkor
1 grillad kyckling
½ Röd paprika
½ Grön paprika
½ Selleri
2 vitlöksklyftor
1 Burk hela tomater
ca 0.8 liter kycklingbuljong
3-4 dl Ris
Oregano
Allkrydda
Timjan
Basilika
Olja
Tabasco
1. Finhacka båda paprikorna och sellerin. Gör detsamma med vitlöken.
2. Fräs paprika och selleri i en stekpanna tillsammans med olja utan att det tar färg.
Lägg samtidigt tomaterna, oregano, timjan, allkrydda, basilika, tabasco och vitlök i en gryta.
3. Låt innehållet i grytan koka upp, tillsätt sedan buljongen tillsammans med
paprika och sellerifräset från stekpannan. Lägg även i benfritt kycklingkött och hackade chorizokorvar.
4. Tillsätt okokt ris. Låt sedan allt puttra i 10 minuter, då tillsätter du räkorna, och
låter det koka 5 minuter till, sedan är det dags att servera, förslagsvis med majsbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar