Do You like Food? Follow this blog:

söndag 29 mars 2009

Jambalaya

För 4 personer:

2 Chorizokorvar
200 gram räkor
1 grillad kyckling

½ Röd paprika
½ Grön paprika
½ Selleri

2 vitlöksklyftor
1 Burk hela tomater
ca 0.8 liter kycklingbuljong

3-4 dl Ris
Oregano
Allkrydda
Timjan
Basilika
Olja
Tabasco

1. Finhacka båda paprikorna och sellerin. Gör detsamma med vitlöken.

2. Fräs paprika och selleri i en stekpanna tillsammans med olja utan att det tar färg. 
Lägg samtidigt tomaterna, oregano, timjan, allkrydda, basilika, tabasco och vitlök i en gryta.

3. Låt innehållet i grytan koka upp, tillsätt sedan buljongen tillsammans med 
paprika och sellerifräset från stekpannan. Lägg även i benfritt kycklingkött och hackade chorizokorvar.

4. Tillsätt okokt ris. Låt sedan allt puttra i 10 minuter, då tillsätter du räkorna, och
låter det koka 5 minuter till, sedan är det dags att servera, förslagsvis med majsbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar